fbpx

Max Dekker

Trainer & oprichter – True Self Academy

Max Dekker heeft vijf jaar geleden The True Self Academy opgericht onder het motto ‘een betere wereld begint bij een beter zelf’. Hij heeft er plezier in om verschillende bronnen van wijsheid te met elkaar verbinden en uit de diversiteit van oefeningen pragmatische programma’s te maken.
Max heeft een goot aantal opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vind inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra, wandelen en ademwerk.

Achtergrond

Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij was jaren consultant waarbij hij bedrijven als HEMA, Mercedes en IKEA adviseerde over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen. Hij gaf leiding aan het bureau De Bock & Dekker dat in verschillende landen actief was. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max heeft drie kinderen. Hij is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdilemma’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en naasten met psychische- en verslavingsproblematiek.

Duiding geven

Max heeft als dyslect een sterk ontwikkelde verbinding tussen intellect en intuïtie. Hij combineert makkelijk woorden met beelden en rationele- met niet rationele processen. Max is getalenteerd in helder duiding geven in een complexe omgeving. Daarmee is hij evenzeer thuis als in de marketing-designwereld als in het veld van persoonlijke ontwikkeling. Daarbij zijn er ook overeenkomsten tussen merken en mensen. Net als mensen vertrekken ook merken vanuit waarden, zoeken naar betekenis en willen anderen raken.


Persoonlijke ontwikkeling

“Voor mij was het lezen van literatuur mijn eerste stap op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De kennismaking met de intieme belevingswereld van de schrijver, ervaarde ik als een verruiming van mijn eigen perspectief. Als vijftienjarige voelde ik mij opgetild uit mijn eigen puber-benauwenissen. Rond mijn dertigste was ik een stereotype work-a-holic, materieel succesvol en vervreemd van mijzelf. Als compensatie voor het harde werken dompelde ik me in mijn vrije tijd onder in de toen net opkomende housescene. Ik genoot van een ander leven dan alleen maar werken. Aanvankelijk boden het uitgaan en het gebruik van partydrugs verlichting, maar in combinatie met het harde werken begon het leven uiteindelijk nog meer te schuren. Het was onontkoombaar: ik moest terug in verbinding met mijzelf zien te komen.

De stilte opzoeken

Zo ontdekte ik de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Gretig hopte ik van de ene workshop naar de andere retraite. Langzaam leerde ik mijn eigen grenzen waarnemen en respecteren. Het duurde nog een aantal jaren voordat ik ontdekte dat ik met mijn nieuwe inzichten mijn ego patronen geraffineerder maakte in plaats van ze te integreren.
Pas toen ik de stilte ontdekte van alleen in de natuur wandelen, vond ik een vergeten deel in mijzelf terug en wist ik mij te bevrijden van de trucs van mijn berekenende mind.

Van de buiten naar de binnenkant

Ik ben dankbaar voor de vele prachtige oefeningen en processen die ik op tal van plaatsen heb mogen ervaren. Ook voel ik mij gelouterd door alle valkuilen en schaduwplekken waarin ik mijzelf tegen ben gekomen. Het leven is een mooi avontuur!
Ik vind het fijn dat ik mij heb kunnen ontwikkelen van de buitenkant naar de binnenkant, van producten naar mensen. Het is een vreugde om de inzichten samen met andere trainers te mogen delen in de trainingen van de True Self Academy.

Telefoon: 06 511 31 021
Mail: max@trueselfacademy.nl


“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”