fbpx

Marjon van Opijnen

Lichaamsgerichte transformatie coach –  Embodiment Lab

“Als kind was ik altijd de hort op. Ik leefde voluit, was veel buiten en beleefde alles vol verwondering. Gaandeweg doofde mijn vuurtje uit. Ik voelde me steeds minder vrij. Langzaam voegde ik me in het gareel. Ik zat netjes stil in de klas, terwijl mijn lijf eigenlijk wilde bewegen. Ik sprak met de spreekwoordelijke twee woorden en haalde goede cijfers. Ik ging in het bedrijfsleven werken.

Maar… al gauw ging mijn geweten knagen. Ik voelde me niet thuis in het commerciële gewoel. En ik kon me niet vinden in de mooie verhalen die de werkelijke gang van zaken niet dekten. Ik had moeite met de wijze waarop we met onszelf, elkaar en de wereld omgingen. Langzaam groeide het besef dat ik het anders wilde. Ik koos voor werk dat zou bijdragen aan een betere wereld en een wereld die inclusief is voor iedereen. Maar mijn werk bleef cognitief. Ik ervaarde te weinig ruimte voor mijn emoties, gevoelens en intuïtie. Ik probeerde om mij heen een betere en inclusieve wereld te creëren, terwijl ik stukken van mezelf buitensloot.

De cognitief georiënteerde persoonlijke ontwikkelingstrainingen die ik sinds 2000 volgde lieten mij vaak achter met het gevoel dat er iets miste. Toen ik in 2006 me weer in Nederland vestigde, nadat ik vier jaar in oorlogsgebieden en bij natuurrampen had gewerkt, was het lastig mijn draai te vinden. In deze periode werd ik gegrepen door de kracht van lichaamswerk en adem in persoonlijke ontwikkeling en verwerking van lastige gebeurtenissen.

Vrijer leven

Ik maakte opnieuw kennis met mijn beweeglijke lijf. Ik leerde de taal van mijn lichaam te verstaan en in te zetten in mijn dagelijks leven. Gaandeweg kon ik ook meer mijn nukkigheden omarmen en waarderen. En steeds vrijer leven.”


Embodiment Lab

Marjon is lichaamsgericht trainer, adem- en lichaamsgericht traumatherapeut. Naast haar praktijk voor individuele sessies, leidt ze ademsessies, vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ze combineert verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie. Marjon richtte het Embodiment Lab op om een plek te creëren waar het contact met ons lijf (her)ontdekt kan worden. Om de kracht en wijsheid die je lichaam in zich heeft te ervaren en onderzoeken. Het Embodiment Lab is ook een plek om patronen die geen doel meer dienen te onderzoeken.

Telefoon: 06 4246 6492
Mail: marjon@embodimentlab.nl


“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”