fbpx

Fokko Ketel

Leiderschapstrainer – Instituut Core

“Al zeker 30 jaar draag ik de vraag met mee: ‘Waarom gedragen mensen zich zoals ze zich gedragen?’ Dat is ook een basisidee van de trainingen die ik geef en waarbij ik de cursisten de vraag voorleg: ’Doe je nog wat je wilt en wil je wat je doet?’ Natuurlijk betrek ik dit ook op mezelf en vraag ik me af hoe komt het dat ik soms te veel eet, drink, ruzie maak, etc.? Hoe kan ik deze ongezonde gewoonten vervangen door gezonde? Op team niveau is het de vraag hoe het komt dat teamleden niet goed met elkaar communiceren? Welke ongezonde gewoonten liggen daaraan ten grondslag?’ Ik ontdek vaak dat mensen zich daar niet van bewust zijn vandaar dat ik concepten en modellen gebruik die een bewustwordingsproces op weg helpen. Vooral de ‘Theorie U’ van Otto Scharmer en ‘The Power of Habit’ van Charles Duhigg zijn dienstbaar voor dit proces.

Bewustwording

Welke ongezonde gewoonten liggen daaraan ten grondslag?’ Ik ontdek vaak dat mensen zich daar niet van bewust zijn vandaar dat ik concepten en modellen gebruik die een bewustwordingsproces op weg helpen. Vooral de ‘Theorie U’ van Otto Scharmer en ‘The Power of Habit’ van Charles Duhigg zijn dienstbaar voor dit proces.”


Instituut Core

Fokko is opgeleid als onderwijskundige. Hij is leiderschapstrainer en coach bij Instituut Core waar hij hulp biedt bij individuele ontwikkeling en teambuilding. Hij werkt met teams en individuen van Beter Horen, KNMP, ASML, Philips, Capgemini, Van Oord, Rabobank, Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij is gespecialiseerd in werkgerelateerde stress, persoonlijke verantwoordelijkheid en teambemiddelingsdiensten. Dit gericht op veranderingsprocessen via persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s. 

Fokko traint en coacht al vele jaren en gelooft dat coaching een buitengewoon effectieve methode is om de leiders en teams te helpen om zinvolle en duurzame resultaten te bereiken.

Telefoon: 06 20398502
Mail: fokko@instituutcore.nl


“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”