fbpx

Hoe presenteer ik mijzelf met zelfvertrouwen?

Toon je sterke kanten en laat jezelf echt zien

Thuis aan de slag

In de online cursus onderzoek je wat er bij je gebeurt als je een presentatie geeft. Je pakt je beperkingen aan en leert jezelf te tonen zoals je echt bent. Je oefent daarbij verschillende toehoorders te raken met hoofd én hart.

Wat levert het je op?
 • Je verhaal laten overkomen
 • Verbinden met je toehoorders
 • Jezelf echt te laten zien
Wat leer je?
 • Je niet te laten verlammen door angst
 • Kritisch toehoorders als spiegel zien
 • Vanuit je hoofd én je hart spreken
Hoe werkt het?
 • Drie blokken van elk twee uur
 • Thuis, in de tijd die jou uitkomt
 • Alles op video en uitgeschreven

 

Inhoud

Jezelf laten zien

1.1 Inleiding  – Presenteren
1.2 Vragenlijst  – Analyse presentatie momenten
1.3 Oefening  – Ideale wereld
1.4 Oefening  – Ondersteunende overtuigingen

Belemmeringen herkennen

2.1 Inleiding  – Kernkwadranten
2.2 Vragenlijst  – Tegenpolen van je kwaliteit
2.3 Oefening  – The Work

In verbinding presenteren

3.1 Inleiding  – Verbinding
3.2 Oefening  – Elevator pitch
3.3 Oefening  – Aandacht richten
3.4 Oefening  – Verbinding maken

Elk onderdeel bestaat uit een video van 5 tot 30 minuten en een PdF.

Hoe het programma werkt

Het programma bestaat uit drie blokken die je in je eigen tijd kunt volgen. Voor elk blok moet je op circa twee uur rekenen. Het programma is het meest effectief als je tussen elk blok enige tijd neemt. Elk onderdeel van het programma bestaat uit een video en een PdF.

Veel oefeningen zijn ervaringsgericht, hierbij word je in de video begeleid. Ook zijn er schrijfoefeningen. Hiervoor kun je de invul pagina’s uit de PdF digitaal invullen of die pagina’s printen.

Meteen aan de slag

Na aankoop van de cursus ben je automatisch ingelogd en kun je direct aan de slag. Je ontvangt twee e-mails. Eén e-mail met een aankoopbevestiging, een factuur en de directe link naar de cursus. En een tweede e-mail met login-gegevens. Hiermee kunt in- en uitloggen in Jouw Academy.

Antoinette van Reekum

Trainer, team en individuele coach | Shine Academy

“Jezelf presenteren is een onderwerp dat heel dicht bij mijn hart ligt. Als ondernemer presenteer ik mijzelf elke dag. Elke keer weer met de vraag: ‘Wat wil ik laten zien van mijzelf in relatie tot de waarde die ik de klant kan bieden?’

Zelf ben ik de laatste twintig jaar daarbij van de buiten- naar de binnenkant verschoven. Het gevoel van ‘Shine’ komt veel meer van binnen, vanuit de verbinding met mijn hart, vanuit mijn buik. Deze draagkracht is voelbaar voor mensen en geeft vertrouwen en rust.
Ik vind het mooi om anderen te ondersteunen met het beste van hen naar buiten te laten komen. Hoe doe je dat met een netwerkgesprek, training, presentatie, bijeenkomst of zelfs een date?
Jezelf authentiek presenteren in de wereld en anderen daarbij raken vanuit een helder denken en je hart.”

Antoinette van Reekum heeft Shine Academy opgericht in 2000. Zij verzorgt trainingen, team- en indivuele coaching voor diverse organisaties in vele branches. Zij is ook inzetbaar voor interim leiderschap. Haar passie is om mensen te laten schitteren en stralen van binnenuit. Antoinette is enthousiasmerend en haalt het beste in je naar boven. Dat doet ze door het beste uit zichzelf te geven.
Daarnaast begeleidt Antoinette ook mensen in haar eigen praktijk o.a. met embodied coaching en lichaamsgerichte heling. Zij werkt met de nieuwste inzichten in het brein & zenuwstelsel (hart- hoofd –buikverbinding). Zij begeleidt mensen met burn-out, stress gerelateerde-, trauma en angstklachten. Zij gebruikt daarvoor bijvoorbeeld interventies als EMDR, ACT, meditatie, adem.

Lees meer

Max Dekker

Trainer en consultant | True Self Academy

“Presentaties heb ik heel veel gegeven. Aan kleine groepen en voor grote zalen. Aanvankelijk vond ik dat stressvol en kwam mijn boodschap niet altijd over. Al doende heb ik geleerd om mijzelf daarin te verbeteren en ik heb hierin ook veel collega’s gecoacht. Vooral het jezelf presenteren aan onbekenden heeft iets magisch. Wanneer heb je impact en wanneer blijft dat uit?  Het blijft boeiend om mijn eigen bewegingen en de reacties daarop waar te nemen. En het is heel bevredigend als ik mijzelf daarbij weet aan te scherpen.”

Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Hij heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdilemma’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en psychische- en verslavingsproblematiek.

Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra en ademwerk. Max is oprichter van de True Self Academy.

Lees meer

Jezelf in de wereld zetten

Heb je het idee dat je keel wordt dichtgeknepen als je een presentatie moet geven? Ben je te bescheiden om jezelf met overtuiging neer te zetten? Verdwaal je bij het geven van een presentatie in je eigen hoofd en raak je daardoor de verbinding met je toehoorders kwijt? Of laat je kansen voorbijgaan om jezelf te presenteren, omdat jij je ongemakkelijk voelt in de spotlights?

Lees meer

Als je een of meerdere vragen met ‘ja’ beantwoord hebt, is het raadzaam om te onderzoeken wat je ervan weerhoudt om presentaties te geven en hoe je dit kunt veranderen. Bij presenteren ben jijzelf het belangrijkste instrument. Ongeacht de inhoud van de presentatie, bepaalt hóe je het presenteert of het overkomt of niet. Daarbij gaat het vooral over hoe jij jezelf als mens neerzet en contact maakt met je publiek. Leer hoe je je angst overwind, je met je publiek verbindt en jezelf laat zien zoals je echt bent.

De True Self Academy verzorgt de training: ‘Hoe presenteer ik mijzelf met zelfvertrouwen?’ De training bestaat uit twee delen, de online basis cursus en de ééndaagse verdiepende workshop.

Samen beter uit de crisis!

€ 79,-  (incl. btw)

ONLINE CURSUS

Beschikbaar vanaf september 2020

 • Drie blokken van elk twee uur
 • 11 video’s van 5 tot 30 minuten
 • 11 uitgeschreven PdF’s

Doe eerst de verkennende oefening

Belemmerende overtuiging

In deze oefening onderzoek je waar jouw presentatie-ongemak vandaan komt. Je wordt uitgenodigd om een onderzoeksvraag voor jezelf te herhalen. De vraag naar de overtuigingen achter je ongemak herhaal je tot je een realisatie, een Aha! inzicht hebt over jouw belemmerende overtuiging. Door je bewust te worden van wat er àchter de belemmerende overtuiging zit, kun je stappen zetten om de saboterende werking ervan te neutraliseren.

Dit is een ervaringsgerichte oefening. In de cursus krijg je verschillende van dit soort oefeningen aangereikt.

Gratis verkennende oefening >

Godfree
"Toch fijn dat jij jij bent, er zijn al zoveel anderen."

“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”