fbpx

Hoe pak ik perfectionisme aan?

Bevrijd je van je Innerlijke Criticus en geniet meer van het leven

Thuis aan de slag

In de online cursus leer je de bron van jouw patroon van perfectionisme herkennen. Daarnaast onderzoek je wat jou vreugde en ontspanning geeft.

Wat levert de cursus je op?
 • Je gaat meer van het leven genieten
 • Brengt werk en privé beter in balans
 • Wordt tevredener met jezelf
Wat leer je?
 • Drijfveren onder patroon zien
 • Je Innerlijke Criticus managen
 • (Zelf)kritiek neutraliseren
Hoe werkt het?
 • Drie blokken van elk twee uur
 • Thuis, in de tijd die jou uitkomt
 • Alles op video en uitgeschreven

 

Dynamiek achter perfectionisme

1.1 Inleiding – dynamiek achter perfectionisme
1.2 Oefening – zelfonderzoek
1.3 Oefening – de kernstemmen achter perfectionisme

Het patroon doorbreken

2.1 Oefening – schaduwovertuiging
2.2 Oefening – voor- en nadelen perfectionist
2.3 Oefening – kwetsbare kind behoeften

Ruimte maken voor ontspanning en vreugde

3.1 Oefening – afgewezen aspecten verwelkomen
3.2 Oefening – Innerlijke Wijze aan het woord
3.3 Oefening – vrijer leven

Elk onderdeel bestaat uit een video van 5 tot 30 minuten en een PdF
Hoe het programma werkt

Het programma bestaat uit drie blokken die je in je eigen tijd kunt volgen. Voor elk blok moet je op circa twee uur rekenen. Het programma is het meest effectief als je tussen elk blok enige tijd neemt. Elk onderdeel van het programma bestaat uit een video en een PdF.

Veel oefeningen zijn ervaringsgericht, hierbij word je in de video begeleid. Ook zijn er schrijfoefeningen. Hiervoor kun je de invul pagina’s uit de PdF digitaal invullen of die pagina’s printen.

Meteen aan de slag

Na aankoop van de cursus ben je automatisch ingelogd en kun je direct aan de slag. Je ontvangt twee e-mails. Eén e-mail met een aankoopbevestiging, een factuur en de directe link naar de cursus. En een tweede e-mail met login-gegevens. Hiermee kunt in- en uitloggen in Jouw Academy.

Ellie Lardenoije

Psycholoog, adem- en yoga therapeut | Hartvat

“Naast mijn ervaring in het begeleiden van mensen die gebukt gaan onder hun eigen perfectionisme, herken ik de neiging om alles perfect te willen doen maar al te goed. Ik ben vaak met veel werkprojecten tegelijkertijd bezig, ben kritisch naar mezelf, en het heeft me heel wat jaren gekost voordat ik de tijd kon nemen voor ontspanning en het doen van ‘nutteloze’ dingen. Hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen en mijn grenzen serieus te nemen, heb ik meermaals ondervonden. Anderen hierbij begeleiden maakt mij extra attent en enthousiast om hier ook alert op te blijven bij mezelf.”

Ellie Lardenoije is psycholoog, adem- & yogatherapeut. Het integreren van gesprektherapie en adem- & yogatherapie is waar haar passie ligt en zij laat zich inspireren door het boeddhisme. Ellie studeerde filosofie en psychologie en werkt onder meer bij Care to Change. Dit is een ggz-instelling waar zij zich voornamelijk vanuit de schematherapie en yogatherapie richt op persoonlijkheidsproblematiek, trauma- en angstklachten. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk genaamd Hartvat. Zij begeleidt hier mensen bij het ontwikkelen van een leven vanuit eigen regie, vrijheid en (zelf-)compassie, voornamelijk met ademtherapie.

Max Dekker

Trainer en consultant | True Self Academy

“Op jonge leeftijd had ik zakelijk succes en ervaren daarbij hoe moeilijk het is om te zien, dat daar waar je veel waardering voor krijgt ook een keerzijde heeft. Ik was het contact met mijzelf kwijt, eigenlijk wist ik niet dat er een ander zelf is dan die succesvolle. Een deel van mijn Ware Zelf kwaliteiten en behoeften had ik aardig genegeerd. Perfectionistisch en work-a-holic zijn, is voor mij persoonlijk nog steeds een favoriet patroon ( … )  Voor mij is het dan ook een vreugde om ervaringen en inzichten die ikzelf heb opgedaan bij het mij bevrijden van dat patroon, in de trainers rol te delen.”

Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Max heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is Max vertrouwd met verschillende trainers rollen. Max is ervaringskundige in levensvragen rondom: verlies, ondernemersdilema’s, scheiding, samengesteld ouderschap en naasten met psychische- en verslavingsproblematiek.

Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hij klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra, ademwerk en wandelen. Max is oprichter van de True Self Academy.

De prijs van succes

De prijs die je betaalt voor langdurig hard werken kan hoog zijn. Succesvol zijn in je werk betekent namelijk niet automatisch dat je ook gelukkig bent. De lat alsmaar hoog leggen voor jezelf geeft stress en op den duur zelfs overspannenheid of burn-out. Onbewust laat je je door de strenge stem van je Innerlijke Criticus opjagen en je bent zelden tevreden over en met jezelf.

Doordat je voornamelijk gericht bent op presteren, heb je weinig tijd voor sociale contacten en weet je niet meer hoe te ontspannen en van het leven te genieten.

Als je je in dit beeld herkent, is de kans groot dat je een ‘perfectionist’ bent, oftewel dat je onvrijwillig geïdentificeerd bent met perfectionistisch zijn. Perfectionisme is vaak ontstaan als onbewuste strategie om met kritiek en afwijzing om te gaan. Als je alles maar heel goed doet, krijg je tenminste waardering. Deze onbewuste strategie heeft je waarschijnlijk veel gebracht in je leven, maar het heeft je ook beperkt. Uiteindelijk wil je natuurlijk vrij zijn om te kiezen wanneer je perfectionistisch bent en wanneer niet.

De True Self Academy verzorgt de training: ‘Hoe pak ik perfectionisme aan?’ Deze training bestaat uit twee delen, de online basiscursus en een ééndaagse Verdiepende Workshop.

Online cursus

€ 79,-  (incl. btw)

Drie blokken van elk twee uur

 • 9 video’s van 5 tot 30 minuten
 • 9 uitgeschreven PdF’s

Doe eerst de verkennende oefening

Innerlijke stemmen

Word je bewust van verschillende innerlijke stemmen en hun invloed. De stemmen die we in deze oefening uitnodigen om aan het woord te komen, vormen een onderdeel van het patroon van perfectionisme. Vanuit de bewuste waarneming van deze stemmen kun je weer de regie nemen over jouw innerlijke dialoog. Dit is vooral behulpzaam wanneer je last hebt van zelfkritiek of als je innerlijke stemmen je afhouden van dat wat je echt wilt doen. Dit is een ervaringsgerichte oefening. In de cursus bieden we verschillende van dit soort oefeningen aan.

Gratis verkennende oefening >

Jouw team achter deze training

Godfree
"Geloof niet alles wat je denkt."

“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”