fbpx

Hoe doorbreek ik ongezonde gewoontes?

Maak je goede voornemers waar en leef vitaal

Thuis aan de slag

In de online cursus krijg  je een helder inzicht in jouw patroon. Je maak een concrete keuze om te veranderen en een plan om jezelf daarbij te ondersteunen.

Wat levert de cursus je op?
 • Je krijgt grip op wat je eet en drinkt
 • Begint met een gezondere lifestyle
 • Houdt je goede voornemens vol
Wat leer je?
 • Je krijg inzicht in je patroon
 • Maakt een haalbaar plan
 • Leert om te gaan met te
 • rugval
Hoe werkt het?
 • Drie blokken van elk twee uur
 • Thuis, in de tijd die jou uitkomt
 • Alles op video en uitgeschreven

Inhoud

Ongezonde gewoonte verkennen

1.1 Inleiding  – hoe gewoontes werken
1.2 Vragenlijst  – beschrijving van situatie en gedrag
1.3 Oefening  – onderzoek naar beloning & consequenties
1.4 Oefening   – belemmerende overtuiging  

Gezonde gewoonte bepalen

2.1 Inleiding  – besluitvorming en voorbereiding
2.2 Oefening  – gesprek met je Ware-Zelf
2.3 Oefening  – weerstand & verlangen
2.4 Oefening  – alternatieve gewoonte vormgeven

Motivatie versterken

3.1 Inleiding  – bronnen van terugval
3.2 Oefening  – ondersteunende overtuigingen
3.3 Oefening  – dialoog tussen hunkering en intentie
3.4 Oefening  – zelfcompassie terugval

Hoe het programma werkt

Het programma bestaat uit drie blokken die je in je eigen tijd kunt volgen. Voor elk blok moet je op circa twee uur rekenen. Het programma is het meest effectief als je tussen elk blok enige tijd neemt. Elk onderdeel van het programma bestaat uit een video en een PdF.

Veel oefeningen zijn ervaringsgericht, hierbij word je in de video begeleid. Ook zijn er schrijfoefeningen. Hiervoor kun je de invul pagina’s uit de PdF digitaal invullen of die pagina’s printen.

Meteen aan de slag

Na aankoop van de cursus ben je automatisch ingelogd en kun je direct aan de slag. Je ontvangt twee e-mails. Eén e-mail met een aankoopbevestiging, een factuur en de directe link naar de cursus. En een tweede e-mail met login-gegevens. Hiermee kunt in- en uitloggen in Jouw Academy.

Fokko Ketel

Leiderschapstrainer | Instituut Core

Al zeker 30 jaar draag ik de vraag met mij mee: ‘Waarom gedragen mensen zich zoals ze zich gedragen?’ Dat is ook een basisidee van de trainingen die ik geef en waarbij ik de cursisten de vraag voorleg: ’Doe je nog wat je wilt en wil je wat je doet?’ Natuurlijk betrek ik dit ook op mezelf en 

vraag ik me af hoe komt het dat ik soms te veel eet, drink, ruzie maak, etc.? Hoe kan ik deze ongezonde gewoonten vervangen door gezonde?
Op team niveau is het de vraag hoe het komt dat teamleden niet goed met elkaar communiceren? Welke ongezonde gewoonten liggen daaraan ten grondslag?’ Ik ontdek vaak dat mensen zich daar niet van bewust zijn vandaar dat ik concepten en modellen gebruik die een bewustwordingsproces op weg helpen. Vooral de ‘Theorie U’ van Otto Scharmer en ‘The Power of
Habit’ van Charles Duhigg zijn dienstbaar voor dit proces.”

Fokko is een leiderschapstrainer en coach die hulp biedt bij individuele ontwikkeling en teambuilding. Hij werkt met teams en individuen van Beter Horen, KNMP, ASML, Philips, Capgemini, Van Oord, Rabobank, Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij is gespecialiseerd in werkgerelateerde stress, persoonlijke verantwoordelijkheid en teambemiddelingsdiensten. Dit gericht op veranderingsprocessen via persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s.

Hij traint en coacht al vele jaren en gelooft dat coaching een buitengewoon effectieve methode is om de leiders en teams te helpen om zinvolle en duurzame resultaten te bereiken.

Lees meer

Max Dekker

Trainer en consultant | True Self Academy

“Persoonlijk heb ik de nodige uitdagingen ervaren rond ongezonde gewoontes. Aan den lijve weet ik hoe het is om gegrepen te zijn door overmatig veel werken, wijn gebruik, partydrugs en optiebeleggen. Om een gezonde maat te vinden, heeft mij op momenten veel inspanning gekost. 

Afhankelijkheid patronen hebben mij veel van mijzelf laten zien en waren leerzame levenslessen. Lessen die op momenten aardig uitdagend waren en die ik graag doorgeef.”

Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Hij heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdilemma’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en psychische- en verslavingsproblematiek.

Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra en ademwerk. Max is oprichter van de True Self Academy.

Lees meer

Veel van ons dagelijks gedrag bestaat uit gewoontes. Gewoontes zijn automatische patronen. Je maakt daarvoor niet telkens een bewuste keuze. Doordat het vanzelf gebeurt, is het stoppen met een gewoonte niet makkelijk. Om een ongezonde gewoonte te kunnen veranderen of te stoppen, moet je eerst zicht krijgen op de verschillende onderdelen van die gewoonte.

In de training ga jij je ongezonde gewoonte onderzoeken. Je brengt gedetailleerd in beeld welke situaties de aanleiding vormen voor het ongezonde gedrag, welke beloning het je oplevert en welke consequenties het ongezonde gedrag op termijn heeft. Je kijkt vooral naar de drijfveer, de onderliggende oorzaak die getriggerd wordt, iets wat je heel graag wilt ervaren of juist helemaal niet. Het is ook mogelijk dat je een constante hunkering ervaart waar geen specifieke situatie of trigger voor nodig is.

Op basis van een helder inzicht hoe jouw ongezonde gewoonte in elkaar steekt, kun je beslissen hoe je die wilt veranderen. Helemaal stoppen, één gebruiksmoment stoppen of de gewoonte gezonder in te richten. Als je die keuze voor jezelf concreet gemaakt hebt, ga je onderzoeken hoe jij jezelf kunt ondersteunen om de verandering succesvol te realiseren. Daarbij is het behulpzaam om zicht te krijgen op de dynamiek die ontstaat als je terugvalt in je ongezonde gewoonte. Hoe je ontmoediging kunt voorkomen en kan leren van terugval. Zodat als dat gebeurt jij je motivatie behoudt om je gezonde intentie waar te gaan maken.

De True Self Academy verzorgt de training: ‘Hoe doorbreek ik ongezonde gewoontes?’ De training bestaat uit twee delen, de online basis cursus en de ééndaagse verdiepende workshop.

Online cursus

€ 79,-  (incl. btw)

Drie blokken van elk twee uur

 • 12 video’s van 5 tot 30 minuten
 • 12 uitgeschreven PdF’s

Doe eerst de verkennende oefening

Zelfcompassie

Deze oefening helpt om zelfkritiek te neutraliseren en vrede in jezelf te vinden. De oefening is geïnspireerd op Tonglen uit het Tibetaans Boeddhisme. Oorspronkelijk is dit een oefening die tot doel heeft je compassie voor de medemens te vergroten. Deze zelfcompassie versie helpt om mild te kijken naar de beperkingen die je tegenkomt bij  je voornemen om gezonder te leven. Als je met zelfafwijzing weet om te gaan, ben je beter in staat waar te nemen wat er in je gebeurt als jij je goede voornemens niet meteen weet te realiseren.

Dit is een ervaringsgerichte oefening. In de cursus kun je verschillende van dit soort oefeningen verwachten.

Gratis verkennende oefening >

Jouw team achter deze training

Godfree
"Pain is een Frans brood, dus huppakee…!"

“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”