fbpx

Hoe stop ik overmatig geruzie?

Stop met verwijten en start weer met bouwen aan je relatie

DEEL 1

Online cursus

De online cursus geeft je zicht op wat er bij jou gebeurt tijdens jullie geruzie en hoe jij jouw patroon kunt doorbreken. Daarnaast leer je andere communicatievormen hanteren.

Inhoud

De essentie achter jouw boosheid

1.1 Inleiding  – Ruzie
1.2 Vragenlijst  – Analyse ruziedynamiek
1.3 Inleiding  – Emoties
1.4 Oefening  – Emoties verkennen

Interne dynamiek doorbreken

2.1 Oefening  – Oordelen onderzoeken
2.2 Inleiding   – Grenzen
2.3 Oefening  – Grenzen voelen
2.4 Inleiding   – Waarnemen
2.5 Oefening  – Weten wat je echt  wilt

Opbouwend communiceren

3.1 Oefening  – Effectief communiceren
3.2 Oefening  – Empathisch luisteren
3.3 Oefening  – Actiepunten

Elk onderdeel bestaat uit een video van 5 tot 30 minuten en een PdF.
DEEL 2

Eendaagse workshop

In de ééndaagse workshop verruim je je zicht op wat er in jou geraakt wordt tijdens een ruzie met je partner. Ook oefen je met gelijkgestemden in verbindende communicatie.

Programma

Onderwerpen ochtend
  • Verruimen van je waarneming: intuïtie, gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen
  • Vrije aandacht behouden als je geraakt wordt
  • Onderzoeken en integreren van wat jouw irriteert in je partner
Onderwerpen middag
  • (H)erkennen van jouw grenzen
  • Leren omgaan met afwijzing
  • Oefenen in helder uitdrukken en empathisch luisteren

Data en locaties

De ééndaagse workshop wordt gehouden op:
Vrijdag 25 september – Heart House

Tijden en lunch

De workshop start om 9 uur en wordt om 5 uur afgerond. We lunchen gezamenlijk in Hearthouse.  De lunchkosten zijn bij de workshopprijs inbegrepen. Eventuele dieetwensen kun je doorgeven aan Karen: karen@trueselfacademy.nl

Heart House

Heart House is een verzamelpand waar bezoekers en bedrijven, visie en spirit, docenten en coaches samen komen. Ieder met een eigen concept en in een eigen ruimte, maar met één gezamenlijk doel: met open mind en bezieling streven naar een bewuste, verantwoorde, veilige en vooral prettige wereld.

Adres Heart House

Huizerweg 54
1402 AD Bussum
(bereken route)

E-mailadres: info@hearthouse.nl
Telefoon: (035) 737 0730
Mobiel: 06 249 567 27‬

Bereikbaarheid auto

Het Heart House ligt centraal in Bussum vlakbij de A1. Je kunt gratis parkeren aan de achterzijde van het pand. Je vindt de inrit naast Huizerweg 58 (tandartspraktijk). Je vindt het Heart House schuin tegenover EKO Plaza.

Openbaar vervoer

Er is een bushalte pal voor de deur van het Heart House waar bus 107 stop. Je kunt op bus 107 stappen bij treinstation Hilversum en treinstation Bussum-Zuid. Je vindt het Heart House schuin tegenover EKO Plaza.

Marjon van Opijnen

Lichaamsgerichte transformatie coach | Embodiment Lab

“De keren dat ik ruzie maakte waren op één hand te tellen. Totdat…. ik een aantal jaar geleden een liefdesrelatie kreeg waarin we vaak ruzie maakten. Een lastige en ook leerzame periode.

Ik betrok alles wat er gebeurde op mijzelf en ging steeds meer aan mijzelf twijfelen. Als ik me niet gehoord voelde in hoe de situatie voor mij was, dan werd ik boos om mijn machteloze gevoel te verdoezelen. Ik leerde om mezelf serieus te nemen in mijn gevoel over de situatie, ongeacht hoe de ander er naar kijkt. In plaats van boos te worden, kan ik nu aangeven wat ik nodig heb. Als ik nu zeg: “dan zien we dit verschillend”, dan neem ik zowel mijn eigen waarheid als die van de ander serieus. Dat geeft opening tot gesprek .“

Marjon is lichaamsgericht trainer, adem- en lichaamsgericht traumatherapeut. Naast haar praktijk voor individuele sessies, leidt ze ademsessies, vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ze combineert verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

Marjon richtte het Embodiment Lab op om een plek te creëren waar het contact met ons lijf (her)ontdekt kan worden. Om de kracht en wijsheid die je lichaam in zich heeft te ervaren en onderzoeken. Het Embodiment Lab is ook een plek om patronen die geen doel meer dienen te onderzoeken.

Lees meer

Max Dekker

Trainer en consultant | True Self Academy

“Van de drie langdurige relaties die ik heb gehad, was er één waarin veel ruzie werd gemaakt. Ik vond dat zwaar en frustrerend maar terugkijkend heb ik er ook veel van geleerd.

Deze relatie werd gekenmerkt door een sterke polariteit. Zij was in heel veel aspecten tegengesteld aan hoe ik ben, waardoor we niet alleen snel in elkaars ‘allergie’ zaten, maar ook totaal tegengestelde communicatiestrategieën hadden. Ik werd ‘duwboot’ en zij trok zich terug. Kat en muis. In het ruzie maken werden onze tegenstellingen alleen maar scherper en meer zichtbaar. Het leerde mij om te kijken naar aspecten waar ik niet alleen in haar, maar ook in mijzelf, weerstand op had en het hielp me om andere communicatievormen te ontdekken. Hier heb ik nog steeds in veel relaties baat bij. Ik kan nu wel zeggen dat het me een completer mens heeft gemaakt. Met veel plezier deel ik de inzichten die ik in mijn onderzoek en ontwikkeling rondom het thema ruziemaken heb opgedaan in de training ’Hoe stop ik overmatig geruzie?

Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Max heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdilemma’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en psychische- en verslavingsproblematiek.

Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra, ademwerk en wandelen. Max is oprichter van de True Self Academy.

Lees meer

INSCHRIJVEN

Online cursus – Deel 1
  • Leer thuis wanneer jou dat uitkomt
  • Online leeromgeving, met video’s en pdf’s
Eendaagse workshop – Deel 2
  • Deel ervaringen met gelijkgestemden
  • Let op! Alleen mogelijk na online cursus!

Deel 1 en 2 samen: € 600,- bespaar 100,-

500,- (incl. btw)

Wissen
Godfree
"Het lot dat we delen, laat niemand alleen... zo is het!"

“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”