fbpx

Hoe pak ik perfectionisme aan?

Bevrijd je van je Innerlijke Criticus en geniet meer van het leven

DEEL 1

Online cursus

In de online cursus leer je de bron van jouw patroon van perfectionisme herkennen. Daarnaast onderzoek je wat jou vreugde en ontspanning geeft.

Inhoud

Dynamiek achter perfectionisme

1.1 Inleiding  – dynamiek achter perfectionisme
1.2 Oefening   – zelfonderzoek
1.3 Oefening  – de kernstemmen achter perfectionisme

Het patroon doorbreken   

2.1 Oefening  – schaduwovertuiging
2.2 Oefening  – voor- en nadelen perfectionist
2.3 Oefening  – kwetsbare kind behoeften

Ruimte maken voor ontspanning en vreugde

3.1 Oefening  – afgewezen aspecten verwelkomen
3.2 Oefening  – Innerlijke Wijze aan het woord
3.3 Oefening  – vrijer leven

Elk onderdeel bestaat uit een video van 5 tot 30 minuten en een PdF.
DEEL 2

Eendaagse workshop

In de ééndaagse workshop kom je voorbij de beperkingen die perfectionisme jou opleveren. Daarnaast oefen je met gelijkgestemden in het versterken van jouw speelse kant.

Programma

Onderwerpen ochtend
 • Vrije aandacht creëren voorbij je to-do lijstjes
 • Verruimen van je waarneming: intuïtie, gedachten, emoties en lichamelijke gewaarwordingen
 • Herkennen en integreren van belemmerende kern-overtuiging
Onderwerpen middag
 • (H)erkennen van grenzen in jezelf
 • Om leren gaan met afgewezen emoties
 • Prioriteit leren geven aan wat belangrijk voor je is , voorbij de controle van je Innerlijke Criticus

Data en locaties

De ééndaagse workshop wordt gehouden op:
Vrijdag 10 februari 2023 – Heart House

Tijden en lunch

De workshop start om 9 uur en wordt om 5 uur afgerond. We lunchen gezamenlijk in Hearthouse.  De lunchkosten zijn bij de workshopprijs inbegrepen. Eventuele dieetwensen kun je doorgeven aan Karen: karen@trueselfacademy.nl

Heart House

Heart House is een verzamelpand waar bezoekers en bedrijven, visie en spirit, docenten en coaches samen komen. Ieder met een eigen concept en in een eigen ruimte, maar met één gezamenlijk doel: met open mind en bezieling streven naar een bewuste, verantwoorde, veilige en vooral prettige wereld.

Adres Heart House

Huizerweg 54
1402 AD Bussum
(bereken route)

E-mailadres: info@hearthouse.nl
Telefoon: (035) 737 0730
Mobiel: 06 249 567 27‬

Bereikbaarheid auto

Het Heart House ligt centraal in Bussum vlakbij de A1. Je kunt gratis parkeren aan de achterzijde van het pand. Je vindt de inrit naast Huizerweg 58 (tandartspraktijk). Je vindt het Heart House schuin tegenover EKO Plaza.

Openbaar vervoer

Er is een bushalte pal voor de deur van het Heart House waar bus 107 stop. Je kunt op bus 107 stappen bij treinstation Hilversum en treinstation Bussum-Zuid. Je vindt het Heart House schuin tegenover EKO Plaza.

Ellie Lardenoije

Psycholoog, adem- en yoga therapeut | Hartvat

“Naast mijn ervaring in het begeleiden van mensen die gebukt gaan onder hun eigen perfectionisme, herken ik de neiging om alles perfect te willen doen maar al te goed. Ik ben vaak met veel werkprojecten tegelijkertijd bezig, ben kritisch naar mezelf, en het heeft me heel wat jaren gekost voordat ik de tijd kon nemen voor ontspanning en het doen van ‘nutteloze’ dingen. Hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen en mijn grenzen serieus te nemen, heb ik meermaals ondervonden. Anderen hierbij begeleiden maakt mij extra attent en enthousiast om hier ook alert op te blijven bij mezelf.”

Ellie Lardenoije is psycholoog, adem- & yogatherapeut. Het integreren van gesprektherapie en adem- & yogatherapie is waar haar passie ligt en zij laat zich inspireren door het boeddhisme. Ellie studeerde filosofie en psychologie en werkt onder meer bij Care to Change. Dit is een ggz-instelling waar zij zich voornamelijk vanuit de schematherapie en yogatherapie richt op persoonlijkheidsproblematiek, trauma- en angstklachten. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk genaamd Hartvat. Zij begeleidt hier mensen bij het ontwikkelen van een leven vanuit eigen regie, vrijheid en (zelf-)compassie, voornamelijk met ademtherapie.

Max Dekker

Trainer en consultant | True Self Academy

“Op jonge leeftijd had ik zakelijk succes en ervaren daarbij hoe moeilijk het is om te zien, dat daar waar je veel waardering voor krijgt ook een keerzijde heeft. Ik was het contact met mijzelf kwijt, eigenlijk wist ik niet dat er een ander zelf is dan die succesvolle. Een deel van mijn Ware-Zelf kwaliteiten en behoeften had ik aardig genegeerd. Perfectionistisch en work-a-holic zijn, is voor mij persoonlijk nog steeds een favoriet patroon ( … )  Voor mij is het dan ook een vreugde om ervaringen en inzichten die ikzelf heb opgedaan bij het mij bevrijden van dat patroon, in de trainers rol te delen.”

Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Max heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is Max vertrouwd met verschillende trainers rollen. Max is ervaringskundige in levensvragen rondom: verlies, ondernemersdilemma’s, scheiding, samengesteld ouderschap en naasten met psychische- en verslavingsproblematiek.

Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hij klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra en ademwerk. Max is oprichter van de True Self Academy.

INSCHRIJVEN

Online cursus – Deel 1
 • Leer thuis wanneer jou dat uitkomt
 • Online leeromgeving, met video’s en pdf’s
 • Koop online cursus >
Eendaagse workshop – Deel 2
 • Deel ervaringen met gelijkgestemden
 • Let op! Alleen mogelijk na online cursus!

Deel 1 en 2 samen: € 600,- bespaar 100,-

500,- (incl. btw)

Wissen

Jouw team achter deze training

Godfree
"Ik denk dat ik te veel denk... of wat denk jij?"

“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”