Onderwerpen die in de training aan de orde komen zijn:
In deze drie dagen komen veel verschillende onderwerpen aan bod. Al deze aspecten zijn met elkaar verbonden. Je zult merken dat wanneer er één aspect bij jouw kantelt, er heel veel andere gebieden in jou ook in beweging komen. Zoals een omvallend dominosteentje een hele keten in beweging brengt.
De training is een driedaagse reis in je eigen binnenwereld in de bedding van een groep. Naast de inzichten die je krijgt over de werking van jouw patronen, zijn de oefeningen ervaringsgericht.
In de training ontstaat ruimte waarin je kunt voelen waar het jou echt om gaat in het leven en wat jij ten diepste wilt.
Ook als je in de buurt van Amersfoort woont, adviseren we om in het het hotel te overnachten. De training brengt je op een ander bewustzijnsniveau. Dit proces wordt verstoord als je ‘s avonds terugkeert in je vertrouwde omgeving.
De workshop start vrijdagmorgen om 9 uur en wordt zondagmiddag om 5 uur afgerond. Op de vrijdag en zaterdag is er zowel een ochtend-, een middag- als een avondprogramma. Aansluitend op de lunch en het diner is er een half uur waarin geen programma onderdeel is gepland.
De True Self Discovery Training is voor iedereen toegankelijk ongeacht deelname aan een andere TSA cursus of workshop. Na aanmelding en betaling, volgt een telefonisch kennismakingsgesprek met een van de trainers. Voordat je je aanmeldt, kun je uiteraard ook bellen of mailen voor meer informatie.
De kosten voor deze driedaagse training bedragen € 1.800,- inclusief BTW en de kosten voor een eigen hotelkamer, ontbijt, lunch en diner.
De driedaagse workshops worden gehouden op:
Kontakt der Kontinenten bestaat uit twee gebouwen. In het vroegere missiehuis Sint Jan werden priester-missionarissen opgeleid en het slotklooster Cenakel was een nonnenklooster. In deze twee unieke gebouwen is sinds twintig jaar het Conferentiehotel gevestigd.
Het hotel wil mensen actief en bewust deel laten nemen aan een multiculturele en mondiale samenleving. Daarom staat verbinding centraal in de manier waarop het conferentiehotel is vormgegeven. De paters verdiepten zich in de culturen waarmee ze in contact kwamen. Zo is Kontakt der Kontinenten aan haar naam gekomen.
Amersfoortsestraat 20
3769 AS Soesterberg
E-mail: info@kontaktderkontinenten.nl
Telefoon: 0346 351755
Google Maps >
Bij gebruik van een navigatiesysteem kun je het beste Richelleweg 1, 3769 AZ Soesterberg invoeren. Je komt dan uit bij de inrit van het hotel.
Vanaf de A28 vanuit Amersfoort neem je afrit 4 (Soest-Soesterberg) en sla je aan het einde van de afrit rechtsaf. Vanaf de A28 uit de richting Utrecht neem je ook afrit 4 (Soest-Soesterberg) hier sla je aan het einde van de afrit linksaf.
Vervolgens bevind je je op de Richelleweg. Ga twee keer bij de verkeerslichten rechtdoor, na 100 meter links vind je de inrit.
Het parkeerterrein ligt tussen beide gebouwen in. Er zijn elektrische oplaadpunten aanwezig.
De buslijnen 52 en 56 vertrekken van Amersfoort CS en stoppen bij de bushalte ‘Kontakt der Kontinenten’ op steenworpafstand van het hotel. De busrit duurt circa tien minuten.
“Als kind was ik altijd de hort op. Ik leefde voluit, was veel buiten en beleefde alles vol verwondering. Gaandeweg doofde mijn vuurtje uit. Ik voelde me steeds minder vrij. Langzaam voegde ik me in het gareel.
Ik zat netjes stil in de klas, terwijl mijn lijf eigenlijk wilde bewegen. Ik sprak met de spreekwoordelijke twee woorden en haalde goede cijfers. Ik ging in het bedrijfsleven werken. Marjon is lichaamsgericht trainer, adem- en lichaamsgericht traumatherapeut. Naast haar praktijk voor individuele sessies, leidt ze ademsessies, vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ze combineert verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie. Marjon richtte het Embodiment Lab op om een plek te creëren waar het contact met ons lijf (her)ontdekt kan worden. Om de kracht en wijsheid die je lichaam in zich heeft te ervaren en onderzoeken. Het Embodiment Lab is ook een plek om patronen die geen doel meer dienen te onderzoeken.
Maar… al gauw ging mijn geweten knagen. Ik voelde me niet thuis in het commerciële gewoel. En ik kon me niet vinden in de mooie verhalen die de werkelijke gang van zaken niet dekten. Ik had moeite met de wijze waarop we met onszelf, elkaar en de wereld omgingen. Langzaam groeide het besef dat ik het anders wilde. Ik koos voor werk dat zou bijdragen aan een betere wereld en een wereld die inclusief is voor iedereen. Maar mijn werk bleef cognitief. Ik ervaarde te weinig ruimte voor mijn emoties, gevoelens en intuïtie. Ik probeerde om mij heen een betere en inclusieve wereld te creëren, terwijl ik stukken van mezelf buitensloot.
De cognitief georiënteerde persoonlijke ontwikkelingstrainingen die ik sinds 2000 volgde lieten mij vaak achter met het gevoel dat er iets miste. Toen ik in 2006 me weer in Nederland vestigde, nadat ik 4jaar in oorlogsgebieden en bij natuurrampen had gewerkt, was het lastig mijn draai te vinden. In deze periode werd ik gegrepen door de kracht van lichaamswerk en adem in persoonlijke ontwikkeling en verwerking van lastige gebeurtenissen.
Ik maakte opnieuw kennis met mijn beweeglijke lijf. Ik leerde de taal van mijn lichaam te verstaan en in te zetten in mijn dagelijks leven. Gaandeweg kon ik ook meer mijn nukkigheden omarmen en waarderen. En steeds vrijer leven.”
“Voor mij persoonlijk was het lezen van literatuur mijn eerste stap op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De intieme kennismaking met de belevingswereld van de schrijver, ervaarde ik als een verruiming van mijn eigen perspectief.
Als vijftienjarige voelde ik mij opgetild uit mijn eigen puber-benauwenissen. Rond mijn dertigste was ik een stereotype work-a-holic, materieel succesvol en vervreemd van mijzelf. Als compensatie voor het harde werken dompelde ik me in mijn vrije tijd onder in de toen net opkomende housescene. Ik genoot van een ander leven dan alleen maar werken. Aanvankelijk boden het uitgaan en het gebruik van partydrugs verlichting, maar in combinatie met het harde werken begon het uiteindelijk nog meer te schuren. Het was onontkoombaar: ik moest mezelf onder ogen komen. Zo ontdekte ik de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Gretig hopte ik van de ene workshop naar de andere cursus of retraite. Langzaam leerde ik mijn eigen grenzen waarnemen en respecteren. Het duurde nog een aantal jaren voordat ik ontdekte dat ik mijzelf en de wereld om mij heen, met mijn nieuwe inzichten eigenlijk vooral nog geraffineerder aan het manipuleren was. In de jaren die volgden heb ik regelmatig periodes van stilte opgezocht om mij te onthechten en bevrijden van de trucs van mijn berekenende mind. Ik ben diep geraakt en dankbaar voor de vele prachtige oefeningen en processen die ik op tal van plaatsen heb mogen ervaren. Ook voel ik mij gelouterd door alle valkuilen en schaduwplekken waarin ik mijzelf tegen ben gekomen. Het leven is een mooi avontuur! Voor mij is het dan ook vreugdevol om de inzichten die ik in de loop van de jaren heb opgedaan, samen met andere trainers te mogen delen in de trainingen van de True Self Academy.” Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Hij heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdillema’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en psychische- en verslavingsproblematiek. Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra en ademwerk. Max is oprichter van de True Self Academy.