fbpx

Gratis verkennende oefeningen

Maak kennis met ervaringsgericht leren

Je kunt cognitief en ervaringsgericht leren. Bij cognitief leren gaat het om mentale inzichten, feiten en concepten. Bij ervaringsgericht leren richt je je op alle niveaus van het bewustzijn. Naast mentale, kun je intuïtieve, emotionele en lichamelijke leerervaringen hebben. Een inzicht dat voortkomt uit een ervaringsgerichte oefening, wordt vaak een realisatie genoemd.

Een realisatie is persoonlijk en biedt een ervaring of inzicht over wat je onbewust in je draagt. Met ervaringsgerichte oefeningen kun je ook ongewenste patronen herprogrammeren. Op deze wijze kun je beperkende overtuigingen of reactieve emoties integreren. Beide vormen van leren zijn belangrijk en worden binnen de trainingen van de True Self Academy gebruikt. Omdat alleen woord-lessen onbewuste patronen niet echt in beweging zetten, nemen ervaringsgerichte oefeningen een belangrijke plaats in binnen ons programma. Toch besteden we ook veel aandacht aan het cognitief begrijpen. Als je ervaringen begrijpt en kan plaatsen, helpt dat enorm om je eigen leervragen en je ontwikkelingspad helder te krijgen.

Waarschijnlijk ben je voldoende vertrouwd met cognitieve leermethoden, daarom kun je in deze verkennende oefeningen kennismaken met ervaringsgerichte oefeningen. Ze zijn gekozen en ingericht rond de levensvraag van elk programma.De verkennende oefeningen kun je gratis doen nadat  je je e-mail heb achtergelaten. Ze bestaan uit een video waarin je door het programma geleid wordt en een PdF waarin je alles nog eens kunt nalezen.

Lees meer

Verkennende oefening - Doorbreek angst en piekeren

Maak kennis met True Self Academy oefeningen

In de oefening leer jij je te identificeren en te dis-identificeren met ervaringen. Je kunt je daarmee bevrijden van angstgevoelens en pieker gedachten. In de ruimte die daarmee ontstaat, kun je het contact te herstellen met je intuïtie en de bron van vertrouwen en liefde in jeJe vergroot je vermogen om gewaar te zijn en bent daarmee beter in staat je eigen leven sturing te geven.

Doe de oefening >

Verkennende oefening - Innerlijke stemmen

Kennismaking met de training 'Hoe pak ik perfectionisme aan?

De stemmen die we in deze oefening uitnodigen om aan het woord te komen, vormen een onderdeel van het patroon van perfectionisme. Vanuit de bewuste waarneming van deze stemmen kun je weer de regie nemen over jouw innerlijke dialoog. Dit is vooral behulpzaam wanneer je last hebt van zelfkritiek of als je innerlijke stemmen je afhouden van dat wat je echt wilt doen. Dit is een ervaringsgerichte oefening. In de training bieden we verschillende van dit soort oefeningen aan.

Doe de oefening >

Verkennende oefening - Zelfonderzoek

Kennismaking met de training 'Hoe stop ik overmatig geruzie?'

In de oefening ga je onderzoeken wat ruziemaken je oplevert. Dit doe je door jezelf herhaald dezelfde vraag te stellen. Hierdoor wordt helder wat jou onbewust motiveert om ruzie te maken. De oefening maakt gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties rond jullie geruzie zichtbaar. Je krijgt vanuit diepere lagen inzicht over jouw drijfveren die onder het geruzie liggen.

Doe de oefening >

Verkennende oefening - Zelfcompassie

Kennismaking met de training 'Hoe doorbreek ik ongezonde gewoontes?'

Deze oefening helpt om zelfkritiek te neutraliseren en vrede in jezelf te vinden. Ze is geïnspireerd op de meditatie-oefening Tonglen uit het Tibetaans Boeddhisme. Oorspronkelijk is dit een oefening die tot doel heeft je compassie voor de medemens te vergroten. Deze zelfcompassie versie helpt om mild te kijken naar de beperkingen die je tegenkomt bij  je voornemen om gezonder te leven. Als je met zelfafwijzing weet om te gaan, ben je beter in staat waar te nemen wat er in je gebeurt als jij je goede voornemens niet meteen weet te realiseren.

Doe de oefening >

Verkennende oefening - Identificatie loslaten

Kennismaking met de True Self Discovery Training

Deze oefening richt zich op het bewust worden van het intuïtieve weten in jezelf. Ons bewustzijn is vaak gevuld met tegengestelde gedachten en emoties. Je wilt ontslag nemen, maar je bent bang dat je je hypotheek niet meer kunt betalen. Je wilt kinderen, maar je twijfelt of je relatie dit wel aankan. Je wilt een grote reis ondernemen, maar je wilt jezelf niet beperken in je carrièrekansen. Het is een uitdaging om voorbij je piekergedachten en opvlammende emoties helder te krijgen wat je echt wilt. Vooral wanneer je in tweestrijd bent is het behulpzaam om verbinding te maken met de onbewuste kennis in je.

Doe de oefening >

Verkennende oefening – Innerlijke stemmen

Kennismaking met de training 'Hoe bevrijd ik mij van de pleaser in mij?'

In deze oefening nodig je jouw innerlijke stemmen uit om aan het woord te komen. Deze stemmen vormen een onderdeel van het patroon dat achter jouw pleasegedrag ligt. Je wordt je bewust van verschillende stemmen en de invloed die ze op jou hebben. Vanuit de bewuste waarneming van deze stemmen kun je weer de regie nemen over jouw innerlijke dialoog. Dit is vooral behulpzaam wanneer  je last hebt van zelfkritiek of als je innerlijke stemmen je afhouden van wat je echt je wilt.

Doe de oefening >

Verkennende oefening – Belemmerende overtuiging

Kennismaking met de training 'Hoe presenteer ik mijzelf met zelfvertrouwen?'

In deze oefening onderzoek je waar jouw presentatie-ongemak vandaan komt. Je wordt uitgenodigd om een onderzoeksvraag voor jezelf te herhalen. De vraag naar de overtuigingen achter je ongemak herhaal je tot je een realisatie, een Aha! inzicht hebt over jouw belemmerende overtuiging. Door je bewust te worden van wat er àchter de belemmerende overtuiging zit, kun je stappen zetten om de saboterende werking ervan te neutraliseren.

Doe de oefening >
Godfree
"Uh-Huh... Geen tijd hebben of geen tijd maken?"

“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”