fbpx

Hoe stop ik overmatig geruzie?

Stop met verwijten en start weer met bouwen aan je relatie

Vicieuze cirkel doorbreken

Ben je het geruzie binnen je relatie zat? Ruziemaken op zich kan best gezond zijn, hiermee worden grenzen weer opnieuw bepaald. Maar overmatig geruzie brengt je snel in een vicieuze cirkel, waardoor je steeds verder van elkaar verwijderd raakt. Je raakt daardoor gefrustreerd, boos of verdrietig. Inmiddels twijfel je mogelijk zelfs of je nog wel verder wilt met deze relatie.

Dat jullie ook liefdevol voor elkaar kunnen zijn is inmiddels een vage herinnering geworden. Bij veel geruzie, trek je je terug en vernauwt het beeld dat je van je partner hebt. Er worden over en weer verwijten gemaakt. Je ergert je aan je partner en wilt dat je partner verandert en je partner wil waarschijnlijk hetzelfde van jou. Dit lijkt uitzichtloos en het is tijd voor een andere aanpak! Jij kunt alleen jouw eigen gedrag veranderen. En als jij verandert zal je partner daarop reageren. We helpen je daar graag mee in deze training!

In de training ga je op onderzoek uit. Wat gebeurt er met jou als jullie ruzie hebben? Wat zegt de irritatie die je hebt over je partner over jou? Welke behoeften liggen er onder jouw boosheid? Waar liggen jouw grenzen? Wat kun je doen om niet overspoeld te worden door je emoties?

In geruzie resoneert vaak iets ouds mee, je partner is hiervoor jouw ideale spiegel. Als je dat (oude)patroon herkent, kun je je daarvan bevrijden. Jullie relatie is daarbij gebaat en je maakt ook persoonlijk een ontwikkelingsstap.

Omdat je partner vaak degene is die je het meest weet te triggeren, is een partnerrelatie een ideale leerschool voor communicatie. In deze training leer je hoe je constructief kunt communiceren. Je leert je behoeften uit te spreken, in plaats van zeggen wat je niet wilt en verwijten te uiten. Ook besteden we aandacht aan hoe je empathisch kunt luisteren, zelfs als je geraakt bent.

Investeer in de liefdevolle verbinding met je partner. De True Self Academy verzorgt de training: ‘Hoe stop ik overmatig geruzie?’ De training bestaat uit twee delen, de online basis cursus en de ééndaagse verdiepende workshop.

Lees meer

Doe de gratis verkennende oefening >

DEEL 1

Online cursus

79,-  (incl. btw) 

Meteen aan de slag >


Drie blokken van elk twee uur
 • Thuis, in de tijd die jou uitkomt
 • Krijg meer contact met je grenzen
 • Ontdek de behoeften onder je boosheid
 • Alles op video en uitgeschreven
  DEEL 2

  Eendaagse workshop

  480,- (incl. btw)

  Meer info >


  In kleine groep gelijkgestemden
  • De verdieping op de online cursus
  • Leer je wensen helder te uiten
  • Breng je focus terug op de verbinding
  • Alleen mogelijk na de online cursus
  DEEL 1 & 2

  Online +  Workshop

  500,- (incl. btw) € 559,- Bespaar 59,- 

  Meer info >


  Meest gekozen!
  • De combinatie is het meest effectief
  • In je eigen tempo online leren
  • Met en van elkaar in een groep leren
  • Pak je patroon goed aan

  Doe de verkennende oefening

  ‘Zelfonderzoek’

  In de oefening ga je onderzoeken wat ruziemaken je oplevert. Dit doe je door jezelf steeds dezelfde vraag te stellen. Hierdoor wordt helder wat jou onbewust motiveert om ruzie te maken. De oefening maakt gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties rond jullie geruzie zichtbaar. Je krijgt vanuit diepere lagen inzicht over jouw drijfveren die onder het geruzie liggen.

  Dit is een ervaringsgerichte oefening. In de training bieden we verschillende van dit soort oefeningen aan.

  Gratis verkennende oefening >

  Trainers

  Alle trainingen worden verzorgd door Max Dekker in samenwerking met een professionele co-trainer die gespecialiseerd is in het thema. Deze driedaagse training wordt verzorgd door Max Dekker en Marjon van Opijnen. Marjon is transformatie coach en eigenaar van Embodiment Lab.

  Marjon van Opijnen

  Lichaamsgerichte transformatie coach | Embodiment Lab

  “De keren dat ik ruzie maakte waren op één hand te tellen. Totdat…. ik een aantal jaar geleden een liefdesrelatie kreeg waarin we vaak ruzie maakten. Een lastige en ook leerzame periode.

  Ik betrok alles wat er gebeurde op mijzelf en ging steeds meer aan mijzelf twijfelen. Als ik me niet gehoord voelde in hoe de situatie voor mij was, dan werd ik boos om mijn machteloze gevoel te verdoezelen. Ik leerde om mezelf serieus te nemen in mijn gevoel over de situatie, ongeacht hoe de ander er naar kijkt. In plaats van boos te worden, kan ik nu aangeven wat ik nodig heb. Als ik nu zeg: “dan zien we dit verschillend”, dan neem ik zowel mijn eigen waarheid als die van de ander serieus. Dat geeft opening tot gesprek .“

  Marjon is lichaamsgericht trainer, adem- en lichaamsgericht traumatherapeut. Naast haar praktijk voor individuele sessies, leidt ze ademsessies, vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ze combineert verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

  Marjon richtte het Embodiment Lab op om een plek te creëren waar het contact met ons lijf (her)ontdekt kan worden. Om de kracht en wijsheid die je lichaam in zich heeft te ervaren en onderzoeken. Het Embodiment Lab is ook een plek om patronen die geen doel meer dienen te onderzoeken.

  Lees meer

  Max Dekker

  Trainer en consultant | True Self Academy

  “Van de drie langdurige relaties die ik heb gehad, was er één waarin veel ruzie werd gemaakt. Ik vond dat zwaar en frustrerend maar terugkijkend heb ik er ook veel van geleerd.

  Deze relatie werd gekenmerkt door een sterke polariteit. Zij was in heel veel aspecten tegengesteld aan hoe ik ben, waardoor we niet alleen snel in elkaars ‘allergie’ zaten, maar ook totaal tegengestelde communicatiestrategieën hadden. Ik werd ‘duwboot’ en zij trok zich terug. Kat en muis. In het ruzie maken werden onze tegenstellingen alleen maar scherper en meer zichtbaar. Het leerde mij om te kijken naar aspecten waar ik niet alleen in haar, maar ook in mijzelf, weerstand op had en het hielp me om andere communicatievormen te ontdekken. Hier heb ik nog steeds in veel relaties baat bij. Ik kan nu wel zeggen dat het me een completer mens heeft gemaakt. Met veel plezier deel ik de inzichten die ik in mijn onderzoek en ontwikkeling rondom het thema ruziemaken heb opgedaan in de training ’Hoe stop ik overmatig geruzie?

  Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Max heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdilemma’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en psychische- en verslavingsproblematiek.

  Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra, ademwerk en wandelen. Max is oprichter van de True Self Academy.

  Lees meer

  Godfree
  "De liefde die je geeft is de liefde die je krijgt, poeh, poeh..."

  “Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”