fbpx

Hoe pak ik perfectionisme aan?

Bevrijd je van je Innerlijke Criticus en geniet meer van het leven

De prijs van succes

De prijs die je betaalt voor langdurig hard werken kan hoog zijn. Succesvol zijn in je werk betekent namelijk niet automatisch dat je ook gelukkig bent. De lat alsmaar hoog leggen voor jezelf geeft stress en op den duur zelfs overspannenheid of burn-out. Onbewust laat je je door de strenge stem van je Innerlijke Criticus opjagen en je bent zelden tevreden over en met jezelf.

Doordat je voornamelijk gericht bent op presteren, heb je weinig tijd voor sociale contacten en weet je niet meer hoe te ontspannen en van het leven te genieten.

Als je je in dit beeld herkent, is de kans groot dat je een ‘perfectionist’ bent, oftewel dat je onvrijwillig geïdentificeerd bent met perfectionistisch zijn. Perfectionisme is vaak ontstaan als onbewuste strategie om met kritiek en afwijzing om te gaan. Als je alles maar heel goed doet, krijg je tenminste waardering. Deze onbewuste strategie heeft je waarschijnlijk veel gebracht in je leven, maar het heeft je ook beperkt. Uiteindelijk wil je natuurlijk vrij zijn om te kiezen wanneer je perfectionistisch bent en wanneer niet.

De True Self Academy verzorgt de training: ‘Hoe pak ik perfectionisme aan?’ Deze training bestaat uit twee delen, de online basiscursus en een ééndaagse Verdiepende Workshop.

Lees meer

Doe de gratis verkennende oefening >

DEEL 1

Online cursus

79,-  (incl. btw) 

Meteen aan de slag >


Drie blokken van elk twee uur
 • Thuis, in de tijd die jou uitkomt
 • Manage je Innerlijke Criticus
 • Leer tevreden te worden met jezelf
 • Alles op video en uitgeschreven
DEEL 2

Eendaagse workshop

480,- (incl. btw)

Meer info >


In kleine groep gelijkgestemden
 • De verdieping op de online cursus
 • Leer meer van het leven te genieten
 • Breng je werk en privé in balans
 • Alleen mogelijk na de online cursus
DEEL 1 & 2

Online +  Workshop

500,- (incl. btw) € 559,- Bespaar 59,- 

Meer info >


Meest gekozen!
 • De combinatie is het meest effectief
 • In je eigen tempo online leren
 • Met en van elkaar in een groep leren
 • Pak je patroon goed aan

Doe de verkennende oefening

‘Innerlijke stemmen’

Word je bewust van verschillende innerlijke stemmen en hun invloed. De stemmen die we in deze oefening uitnodigen om aan het woord te komen, vormen een onderdeel van het patroon van perfectionisme. Vanuit de bewuste waarneming van deze stemmen kun je weer de regie nemen over jouw innerlijke dialoog. Dit is vooral behulpzaam wanneer je last hebt van zelfkritiek of als je innerlijke stemmen je afhouden van dat wat je echt wilt doen. Dit is een ervaringsgerichte oefening. In de training bieden we verschillende van dit soort oefeningen aan.

Gratis verkennende oefening >

Trainers

Alle trainingen worden verzorgd door Max Dekker in samenwerking met een gespecialiseerde co-trainer. Deze online cursus en de ééndaagse training worden verzorgd door Max en Ellie Lardenoije. Ellie is psycholoog, adem- en yoga therapeut en werkt zelfstandig voor haar bedrijf Hartvat.

Ellie Lardenoije

Psycholoog, adem- en yoga therapeut | Hartvat

“Naast mijn ervaring in het begeleiden van mensen die gebukt gaan onder hun eigen perfectionisme, herken ik de neiging om alles perfect te willen doen maar al te goed. Ik ben vaak met veel werkprojecten tegelijkertijd bezig, ben kritisch naar mezelf, en het heeft me heel wat jaren gekost voordat ik de tijd kon nemen voor ontspanning en het doen van ‘nutteloze’ dingen.

Hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen en mijn grenzen serieus te nemen, heb ik meermaals ondervonden. Anderen hierbij begeleiden maakt mij extra attent en enthousiast om hier ook alert op te blijven bij mezelf.”

Ellie Lardenoije is psycholoog, adem- en yogatherapeut. Het integreren van gesprektherapie en adem- en yogatherapie is waar haar passie ligt. Ellie studeerde filosofie en psychologie en laat zich inspireren door het boeddhisme. Zij werkt onder meer bij Care to Change, een ggz-instelling waar zij zich voornamelijk vanuit de schematherapie en yogatherapie richt op persoonlijkheidsproblematiek, trauma- en angstklachten. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk genaamd Hartvat. Hier begeleidt ze mensen om weer zelf de regie over hun leven te nemen. Met name doormiddel van ademtherapie helpt ze hen bij het ontwikkelen van meer vrijheid en (zelf-)compassie.

Lees meer

Max Dekker

Trainer en consultant | True Self Academy

“Op jonge leeftijd had ik al zakelijk succes en pas later zag ik dat er aan het krijgen van veel waardering ook een keerzijde zat. Terugkijkend was ik het contact met mijzelf kwijtgeraakt en wist ik eigenlijk niet eens dat er een ander Zelf was, dan die zo succesvolle consultant. Een deel van mijn Ware Zelf kwaliteiten en behoeften had ik volkomen genegeerd.

Nog steeds ervaar ik dat mijn ‘favoriete’ patroon van work-a-holic / perfectionisme  op de loer ligt. Het is dan ook een vreugde om de ervaringen en inzichten die ik de afgelopen dertig jaar heb opgedaan in het mij bewust worden en bevrijden van dit ongezonde patroon, vanuit de trainersrol te kunnen delen.”

Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Max heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdilemma’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en psychische- en verslavingsproblematiek.

Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra, ademwerk en wandelen. Max is oprichter van de True Self Academy.

Lees meer

Godfree
"Ik heb alles op de rit, maar zit misschien op het foute pad."

“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”