fbpx

Hoe doorbreek ik ongezonde gewoontes?

Maak je goede voornemens waar en leef vitaal

Onderzoeken, kiezen en jezelf ondersteunen

Veel van ons dagelijks gedrag bestaat uit gewoontes. Gewoontes zijn automatische patronen. Je maakt daarvoor niet telkens een bewuste keuze. Doordat het vanzelf gebeurt, is het stoppen met een gewoonte niet makkelijk. Om een ongezonde gewoonte te kunnen veranderen of te stoppen, moet je eerst zicht krijgen op de verschillende onderdelen van die gewoonte.

In de training ga jij je ongezonde gewoonte onderzoeken. Je brengt gedetailleerd in beeld welke situaties de aanleiding vormen voor het ongezonde gedrag, welke beloning het je oplevert en welke consequenties het ongezonde gedrag op termijn heeft. Je kijkt vooral naar de drijfveer, de onderliggende oorzaak die getriggerd wordt, iets wat je heel graag wilt ervaren of juist helemaal niet. Het is ook mogelijk dat je een constante hunkering ervaart waar geen specifieke situatie of trigger voor nodig is.

Op basis van een helder inzicht hoe jouw ongezonde gewoonte in elkaar steekt, kun je beslissen hoe je die wilt veranderen. Helemaal stoppen, één gebruiksmoment stoppen of de gewoonte gezonder in te richten. Als je die keuze voor jezelf concreet gemaakt hebt, ga je onderzoeken hoe jij jezelf kunt ondersteunen om de verandering succesvol te realiseren. Daarbij is het behulpzaam om zicht te krijgen op de dynamiek die ontstaat als je terugvalt in je ongezonde gewoonte. Hoe je ontmoediging kunt voorkomen en kan leren van terugval. Zodat als dat gebeurt jij je motivatie behoudt om je gezonde intentie waar te gaan maken.

De True Self Academy verzorgt de training: ‘Hoe doorbreek ik ongezonde gewoontes?’ De training bestaat uit twee delen, de online basis cursus en de ééndaagse verdiepende workshop.

Lees meer

Doe de gratis verkennende oefening >

DEEL 1

Online cursus

79,-  (incl. btw) 

Meteen aan de slag >


Drie blokken van elk twee uur
 • Thuis, in de tijd die jou uitkomt
 • Krijg meer grip op wat je eet en drinkt
 • Ontdek hoe je goede voornemens volhoudt
 • Alles op video en uitgeschreven
  DEEL 2

  Eendaagse workshop

  480,- (incl. btw)

  Meer info >


  In kleine groep gelijkgestemden
  • De verdieping op de online cursus
  • Begin met een gezondere lifestyle
  • Leer hoe je om kunt gaan met terugval
  • Alleen mogelijk na de online cursus
   DEEL 1 & 2

   Online +  Workshop

   500,- (incl. btw) € 559,- Bespaar 59,- 

   Meer info >


   Meest gekozen!
   • De combinatie is het meest effectief
   • In je eigen tempo online leren
   • Met en van elkaar in een groep leren
   • Pak je patroon goed aan

   Doe de verkennende oefening

   ‘Zelfcompassie’

   Deze oefening helpt om zelfkritiek te neutraliseren en vrede in jezelf te vinden. De oefening is geïnspireerd op Tonglen uit het Tibetaans Boeddhisme. Oorspronkelijk is dit een oefening die tot doel heeft je compassie voor de medemens te vergroten. Deze zelfcompassie versie helpt om mild te kijken naar de beperkingen die je tegenkomt bij  je voornemen om gezonder te leven. Als je met zelfafwijzing weet om te gaan, ben je beter in staat waar te nemen wat er in je gebeurt als jij je goede voornemens niet meteen weet te realiseren.

   Dit is een ervaringsgerichte oefening. In de trainingen kun je verschillende van dit soort oefeningen verwachten.

   Gratis verkennende oefening >

   Trainers

   Alle trainingen worden verzorgd door Max Dekker in samenwerking met een gespecialiseerde co-trainer. Deze online cursus en de ééndaagse training worden verzorgd door Max en Fokko Ketel. Fokko is leiderschapstrainer bij Instituut Core.

   Fokko Ketel

   Leiderschapstrainer | Instituut Core

   Al zeker 30 jaar draag ik de vraag met mij mee: ‘Waarom gedragen mensen zich zoals ze zich gedragen?’ Dat is ook een basisidee van de trainingen die ik geef en waarbij ik de cursisten de vraag voorleg: ’Doe je nog wat je wilt en wil je wat je doet?’ Natuurlijk betrek ik dit ook op mezelf en 

   vraag ik me af hoe komt het dat ik soms te veel eet, drink, ruzie maak, etc.? Hoe kan ik deze ongezonde gewoonten vervangen door gezonde?
   Op team niveau is het de vraag hoe het komt dat teamleden niet goed met elkaar communiceren? Welke ongezonde gewoonten liggen daaraan ten grondslag?’ Ik ontdek vaak dat mensen zich daar niet van bewust zijn vandaar dat ik concepten en modellen gebruik die een bewustwordingsproces op weg helpen. Vooral de ‘Theorie U’ van Otto Scharmer en ‘The Power of
   Habit’ van Charles Duhigg zijn dienstbaar voor dit proces.”

   Fokko is een leiderschapstrainer en coach die hulp biedt bij individuele ontwikkeling en teambuilding. Hij werkt met teams en individuen van Beter Horen, KNMP, ASML, Philips, Capgemini, Van Oord, Rabobank, Ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij is gespecialiseerd in werkgerelateerde stress, persoonlijke verantwoordelijkheid en teambemiddelingsdiensten. Dit gericht op veranderingsprocessen via persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s.

   Hij traint en coacht al vele jaren en gelooft dat coaching een buitengewoon effectieve methode is om de leiders en teams te helpen om zinvolle en duurzame resultaten te bereiken.

   Lees meer

   Max Dekker

   Trainer en consultant | True Self Academy

   “Persoonlijk heb ik de nodige uitdagingen ervaren rond ongezonde gewoontes. Aan den lijve weet ik hoe het is om gegrepen te zijn door overmatig veel werken, wijn gebruik, partydrugs en optiebeleggen. Om een gezonde maat te vinden, heeft mij op momenten veel inspanning gekost. 

   Afhankelijkheid patronen hebben mij veel van mijzelf laten zien en waren leerzame levenslessen. Lessen die op momenten aardig uitdagend waren en die ik graag doorgeef.”

   Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Hij heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdilemma’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en psychische- en verslavingsproblematiek.

   Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra en ademwerk. Max is oprichter van de True Self Academy.

   Lees meer

   Godfree
   "Minderen saai? Ik ben dronken van het leven!"

   “Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”