fbpx

Hoe bevrijd ik mij van de pleaser in mijzelf?

Stop met jezelf wegcijferen en leer te staan voor wat jij wil

Contact kwijt met wat voor jou belangrijk is

Ben jij een pleaser? Iemand die altijd gericht is op het anderen naar de zin maken?  Dan zal je vaak ervaren dat je gewaardeerd wordt in deze dienende rol. Je bent goed als verzorgende ouder, als hulpverlener of als verkoper. Maar met het voortdurend gericht zijn op anderen offer je jezelf ook op. Uit angst voor conflicten ga je niet staan voor wat jij echt wilt

en het is zelfs mogelijk dat je het contact met je eigen behoeften inmiddels helemaal kwijt bent. Ook kan er, vanuit het patroon van pleasen, op een onverwacht en ongelegen moment een tomeloze boosheid in jou losbreken. Of dat je op een indirecte en niet altijd effectieve manier je zin probeert te krijgen.

Als jij je in dit beeld herkent, is de kans groot dat je onvrijwillig geïdentificeerd bent met ‘De Pleaser’.

Pleasen is vaak als onbewuste strategie ontstaan om met dominante mensen om te gaan. Als jij je maar braaf voegt naar wat de ander wil, ben je niet lastig en krijg je waardering. Deze strategie maakt dat je waarschijnlijk een groot empathisch vermogen hebt, maar het beperkt je ook. Je wilt voor jezelf op kunnen komen en niet altijd in dienst staan van andermans behoeften.

De True Self Academy verzorgt de training: ‘Hoe bevrijd ik mij van de pleaser in mij?’ De training bestaat uit twee delen, de online Basis Cursus en de ééndaagse Verdiepende Workshop.

Lees Meer

Doe de gratis verkennende oefening >

DEEL 1

Online cursus

79,-  (incl. btw)

Meteen aan de slag >


Drie blokken van elk twee uur
 • Thuis, in de tijd die jou uitkomt
 • Stop met altijd gericht zijn op de ander
 • Leer je grenzen aan te geven
 • Alles op video en uitgeschreven
  DEEL 2

  Eendaagse workshop

  480,- (incl. btw)

  Meer info >


  In kleine groep gelijkgestemden
  • De verdieping op de online cursus
  • Leer voor jezelf op te komen
  • Ontdek wat je echt zelf wilt
  • Alleen mogelijk na de online cursus
   DEEL 1 & 2

   Online +  Workshop

   500,- (incl. btw) € 559,- bespaar 59,- 

   Meer info >


   Meest gekozen!
   • De combinatie is het meest effectief
   • In je eigen tempo online leren
   • Met en van elkaar in een groep leren
   • Pak je patroon goed aan

   Doe de verkennende oefening

   ‘Innerlijke stemmen’

   In deze oefening nodig je jouw innerlijke stemmen uit om aan het woord te komen. Deze stemmen vormen een onderdeel van het patroon dat achter jouw pleasegedrag ligt. Je wordt je bewust van verschillende stemmen en de invloed die ze op jou hebben. Vanuit de bewuste waarneming van deze stemmen kun je weer de regie nemen over jouw innerlijke dialoog. Dit is vooral behulpzaam wanneer  je last hebt van zelfkritiek of als je innerlijke stemmen je afhouden van wat je echt je wilt. 

   Dit is een ervaringsgerichte oefening. In de trainingen kun je verschillende van dit soort oefeningen verwachten.

   Gratis verkennende oefening >

   Trainers

   Alle trainingen worden verzorgd door Max Dekker in samenwerking met een professionele co-trainer die gespecialiseerd is in het thema. Deze driedaagse training wordt verzorgd door Max Dekker en Ellie Lardenoije. Ellie is psycholoog, adem- en yoga therapeut en werkt zelfstandig voor haar bedrijf Hartvat.

   Ellie Lardenoije

   Psycholoog, adem- en yoga therapeut | Hartvat

   “Naast mijn ervaring in het begeleiden van mensen die zichzelf herkennen in pleasend gedrag, is het ook een thema dat mij niet vreemd is. Ik herken in mezelf een patroon van me aanpassen aan de ander en gericht zijn op de behoeftes van de ander. 

   Lang heeft dit patroon me bekneld omdat ik het lastig vond ruimte voor mezelf in te nemen en mijn verantwoordelijkheden en daarbij horende consequenties werkelijk toe te eigenen. Het goede nieuws is echter dat een deel van dit patroon ervoor heeft gezorgd dat ik voor een hulpverlenend beroep heb gekozen. Ik heb ervaren hoe stevig je je gaat voelen als je daadwerkelijk in je eigen kracht gaat staan, en ik hoop dit gevoel middels dit programma met jou te kunnen delen.”

   Ellie Lardenoije is psycholoog, adem- en yogatherapeut. Het integreren van gesprektherapie en adem- en yogatherapie is waar haar passie ligt. Ellie studeerde filosofie en psychologie en laat zich inspireren door het boeddhisme. Zij werkt onder meer bij Care to Change, een GGZ-instelling waar zij zich voornamelijk vanuit de schematherapie en yogatherapie richt op persoonlijkheidsproblematiek, trauma- en angstklachten. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk genaamd Hartvat. Hier begeleidt ze mensen om weer zelf de regie over hun leven te nemen. Met name door middel van ademtherapie helpt ze hen bij het ontwikkelen van meer vrijheid en (zelf-)compassie.

   Lees meer

   Max Dekker

   Trainer en consultant | True Self Academy

   Pleasend gedrag herken ik zowel bij mezelf als in mijn directe omgeving. Bij mezelf zie ik het vooral in zakelijke onderhandelingssituaties, maar ook als in contact ben met een aantrekkelijke vrouw heb ik de neiging tot pleasend gedrag. 

   Dan cijfer ik mijzelf weg en richt mij helemaal op de ander, raak het contact met mezelf kwijt laat me ook niet echt aan de ander zien. M’n Ware Zelf kwaliteiten verbleken en ik negeer m’n eigen behoeften. Het mezelf kunnen bevrijden van de neiging tot pleasend gedrag stelt mij in staat meer authentiek te zijn. Voor mij is het dan ook een vreugde om de ervaringen en inzichten die ik zelf heb opgedaan, nu als trainer te delen.”

   Max is aanvankelijk opgeleid als journalist en marketeer. Hij adviseerde ruim twintig jaar bedrijven zoals HEMA, Mercedes en IKEA over merkpositionering en het concretiseren daarvan in creatieve processen en was werkgever bij De Bock & Dekker. Hij heeft drie kinderen. Naast ouder, werkgever en consultant is hij vertrouwd met diverse trainers rollen. Max is ervaringsdeskundig in levensthema’s als: ondernemersdilemma’s, verlies, scheiding, samengesteld ouderschap en psychische- en verslavingsproblematiek.

   Al dertig jaar volgt hij opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aanvankelijk om zich uiteen te zetten met dingen waarmee hijzelf klem liep, maar al snel raakte hij gefascineerd door bewustzijnsontwikkeling. Hij vond inspiratie in Avatar, Kabbala, psychologie, Boeddhisme, Tantra en ademwerk. Max is oprichter van de True Self Academy.

   Lees meer

   Godfree
   "Iets in jou, houdt van jou, echt wel!"

   “Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”