fbpx

Volg je eigen kompas

Houd de regie over je leven

In mij is er is veel dat beweegt. Ik vind het pijnlijk dat fysieke nabijheid gevaar in zich kan dragen. Beangstigend hoe de overheden onze eigen verantwoordelijkheden overrulen. En zorgelijk hoe ons economische perspectief zich ontwikkelt. Ik merk dat ik nog steeds snel in de media gezogen word en dat mijn aandacht makkelijk verstrikt raakt in verontwaardiging of zorgelijke gedachten. Het is een uitdaging om waar te nemen wat er in mij getriggerd wordt en mij aanpassen aan de nieuwe werkelijkheid, zonder mezelf daarbij te verliezen.
Naar gratis oefening ‘Doorbreek angst en piekeren >

Regels

Hoe moeten wij ons bijvoorbeeld verhouden tot regels? Welke maatregelen en adviezen kloppen en welke niet? Natuurlijk willen we onze verantwoordelijkheid nemen en solidair zijn? Maar is die 1,5 meter realistisch? Waarom verplichten buitenlandse overheiden mondkapjes in openbare ruimtes en heeft die van van ons het over ‘schijnveiligheid’? En kunnen kinderen nu wel of niet Corona overdragen? De ene regel is begrijpelijk en effectief, de andere twijfelachtig en stemt tot nadenken. Vaak dienen regels het ene belang terwijl ze het andere schaden. 

Meningen

Ondertussen is nog veel onzeker en zoeken we houvast. Waar vinden we betrouwbare informatie vanuit een breder perspectief? Veel meningen. Veel verbale krachtpatserij. Soms onherkenbaar vanuit een vertrouwde hoek, soms aansprekend vanuit een onverwachte hoek. Vaak tunnelvisies met een specifiek belang. Ondernemers willen weer terug naar normaal, politici verdedigen het ingezette beleid, medici willen niet terug naar traumatische chaos en wetenschappers vinden een podium voor hun micro specialisme.

Naar binnen

Bij al dat geroep is het fijn je aandacht naar binnen te kunnen richten. De tijd nemen voor jezelf, door alleen de natuur in te gaan, te mediteren om met muziek de weg naar binnen te vinden. Om vervolgens te onderzoeken wat er in je gebeurt. Welke meningen of regels roepen een heftige impuls bij je op? Welke emoties worden opgewekt? Welke zorgelijke gedachten geactiveerd? Hoe draag je ongemakkelijke ervaringen? Komen er oude patronen naar boven? Wat hebben die te vertellen?

Helder denken

Als het tumult in je binnenwereld wat is stilgevallen, ontstaat er weer ruimte om helder te denken en je te verbinden met wat belangrijk voor jou is. Om ongezonde dingen buiten de deur te houden en passend te reageren op uitdagingen die op je afkomen.

Ondersteuning

Makkelijker gezegd dan gedaan? De gratis oefening ‘Doorbreek angst en piekeren’ kan je ondersteunen om de regie over je leven te houden.

Muziek van de stilte

Muziek roept emoties op en kan helpen om de weg naar binnen en naar een ander bewustzijn te vinden. Dat is van de eeuwigheid en van alle culturen. De componist Arvo Pärt is daar een aansprekend hedendaags voorbeeld van. Zijn werk wordt ook wel ‘de muziek van de stilte’ genoemd.

Arvo Pärt – Spiegel im Spiegel

Ook de jonge Nederlandse componist Joep Beving maakt muziek met een spirituele component. Zelf omschrijft hij zijn composities als ‘toegankelijke muziek voor complexe emoties’. In de Volkskrant werd zijn muziek getypeerd als ‘Muzikale rustpilaar tussen alle herrie’.

Joep Beving – Sleeping Lotus

Je verlangen dragen

Verlangen #1

Verlangens laten je door het leven navigeren.

Bekijk >

Verlangen van het ego

Verlangen #2

De dynamiek van weerstand & verlangen.

Bekijk >

Dwangmatig verlangen

Verlangen #3

Onvrij verlangen naar iets dat niet goed voor je is.

Bekijk >

Ontdek de online cursussen

Elke cursus bestaat uit 3 blokken van 2 uur

Doe het thuis, in de tijd die jou uitkomt

Hoe pak ik perfectionisme aan?

€ 79,-  (incl. btw) 

Koop nu >Meer info >


Geniet meer van het leven
  • Manage je Innerlijke Criticus
  • Leer tevreden te worden met jezelf
  • Breng je werk en privé in balans

Hoe stop ik overmatig geruzie?

€ 79,-  (incl. btw) 

Koop nu >Meer info >


Kom terug in verbinding
  • Krijg meer contact met je grenzen
  • Ontdek je behoeften onder boosheid
  • Leer je wensen helder te uiten

Hoe doorbreek ik gewoontes?

€ 79,-  (incl. btw) 

Koop nu >Meer info >


Begin met een gezondere lifestyle
  • Krijg grip op wat je eet en drinkt
  • Houdt je goede voornemens vol
  • Leer omgaan met terugval
Godfree
"Weet je... alles wat jij vasthoudt, houdt jou in zijn greep."

“Hoe meer ik weet, hoe minder in begrijp!”